Als we tv kijken dan willen we dit uiteraard zonder al te veel ruis en verstoringen doen. We hebben namelijk niet voor niks die ultramoderne 4K tv gekocht. In de winkel zagen alle beelden er haarscherp uit, maar eenmaal thuis is de levendige kleur een beetje uit het scherm verdwenen. Ligt het aan de tv? Vaak niet! Het ligt vaak aan de bekabeling van alles wat je op je tv aansluit. Een goede COAX kabel kan bijvoorbeeld wonderen verrichten. Zeker nu langzaam maar zeker traditioneel tv kijken gaat verdwijnen, is een COAX kabel cruciaal. Het analoge signaal is langzamerhand aan het verdwijnen en het digitale signaal is de toekomst van tv kijken. Maar hoe krijg je nou precies dat perfecte tv signaal? Ik vertel je er graag wat meer over in mijn blog!

Bekabeling

Ik benoemde het net al even. De juiste bekabeling is cruciaal in jouw tocht naar een perfect tv signaal. Slechte of verouderde bekabeling kan ervoor zorgen dat er corrosie ontstaat. Daarnaast zijn kabels vaak slecht afgeschermd. De kans op storingen neemt hierdoor aanzienlijk toe. Ga voor hoogwaardige bekabeling en dan niet alleen een goede COAX kabel. Koop ook een goede HDMI kabel of een goede internet kabel die je op je tv kunt aansluiten. Hoe beter de bekabeling hoe meer plezier je uit je tv zult halen. Let er daarbij ook op dat je niet de allerlangste kabels koopt. Als je een lange afstand moet overbruggen met een lange kabel. Dan betekent dit dat het signaal dit ook moet doen. Mocht je echt niet anders kunnen zorg dan dat je een signaal versterker koopt. Op deze manier lever je niet op de beeldkwaliteit in!

Nog steeds geen perfect tv signaal?

Het kan zomaar gebeuren, je hebt die ultramoderne tv, allemaal hoogwaardige bedrading en nog steeds heb je niet het ultieme tv signaal. Het kan dan zijn dat er nog meer factoren meespelen waar jij niet direct iets aan kunt doen. De bedrading van jouw signaal aanbieder onder de grond kan verouderd zijn. Of je maakt met een groot aantal mensen gebruik van hetzelfde signaal. Op deze manier ben je als het ware je signaal door het aantal mensen aan het verdelen dat er ook gebruik van maakt. Je kunt dan wel begrijpen dat je automatisch niet meer het beste signaal kunt krijgen als je deze met veel mensen moet delen. Het is dan goed om je aanbieder te vragen wat je nog kunt doen. Maar het begin kun je absoluut zelf maken!