Bent u op zoek naar een krachtige batterij voor uw camera, LED zaklamp of meetapparaat, dan zijn CR123A batterijen mogelijk de juiste keuze voor u. U herkent deze batterijen vrij snel, omdat ze korter zijn dan de standaard AA batterijen en omdat ze erg weinig wegen. Ook al zijn deze batterijen kleiner en compacter, ze genereren een voltage dat twee keer zo hoog is als bij de AA batterijen, wat ze dus ideaal maakt voor apparaten die meer kracht nodig hebben. U kunt daardoor meer foto’s maken en uw camera zal beter presteren. Lees hier verder over de CR123A batterijen en wat u ermee kunt doen.

 

De kenmerken van CR123A batterijen

CR123A batterijen zijn te krijgen in wegwerpvorm en oplaadbaar. Het is een batterij met lithium, wat betekent dat ze 4 keer langer mee kunnen gaan dan standaard alkaline batterijen. Daarnaast zullen lithium batterijen ook prima blijven werken bij extreem koude en warme temperaturen. De batterijen hebben een cilinder vorm en hebben een diameter van 17 millimeter en een lengte van 34,5 millimeter. Ze zijn daarmee een centimeter korter dan de AA batterijen. Eén batterij weegt slechts 17 gram.

 

Een bijzonder lange houdbaarheid

Er zijn een aantal redenen waarom je voor CR123A batterijen zou kunnen kiezen. Een aantal zijn al genoemd, zoals de bestendigheid tegen extreme temperaturen en de sterkte ervan. Daarnaast zijn ze lichtgewicht en klein, wat in sommige gevallen ook handig kan zijn. Eén van de belangrijkste kenmerken van een CR123A batterij is echter dat ze erg lang houdbaar zijn. Een standaard batterij zal na een jaar opslag tot 30 procent van de lading kwijtraken, maar deze batterijen kunt u gerust 10 jaar bewaren zonder dat ze leeg lopen of onbruikbaar worden. Daarom zijn CR123A batterijen ideaal voor apparaten die voor langere tijden niet worden gebruikt, zoals zaklampen en camera’s. Pakt u deze dan weer uit de kast, dan kunt u er gewoon gebruik van maken, alsof ze nooit zijn weggelegd.

 

Oplaadbare of wegwerp batterijen aanschaffen?

Als u moet kiezen tussen de wegwerp- of oplaadbare CR123A batterijen, dan kunt u eigenlijk altijd het beste oplaadbare batterijen kiezen. En dat voor de simpele reden dat deze keer en keer opnieuw gebruikt kunnen worden zonder dat u ze weg hoeft te brengen. Batterijen bevatten schadelijke stoffen en daarom mag u ze niet zomaar bij uw afval doen. Een lege wegwerp batterij brengt u dan ook naar de speciale bak in de winkel. Van daar worden ze dan afgevoerd en op de juiste manier verwerkt. Koopt u daarentegen oplaadbare batterijen en een geschikte oplader, dan hoeven deze batterijen ten eerste niet zo snel verwerkt te worden en ten tweede kunt u er ook veel langer mee doen zonder dat u nieuwe batterijen aan moet schaffen.

 

Waarom kiezen voor een CR123A batterij?

In het kort samengevat kunt u met een oplaadbare CR123A batterij geld besparen. Ze gaan langer mee, u kunt ze wegleggen zonder dat ze hun lading verliezen en ze zijn sterker dan standaard batterijen. Controleer alleen wel even of ze in uw apparaat passen. Anders is een ander soort lithium batterij mogelijk de beste optie voor u. Een ruim aanbod batterijen vindt u op www.batterijenstunter.nl.