In tijden van de Corona-crisis zijn de kantoren leeg. Iedereen werkt thuis om zoveel mogelijk te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. De vraag aan thuiswerkplekken en applicaties is nu dus groter dan ooit. Om de thuiswerkplek goed in te richten is de vraag naar thin clients nu ook ontzettend toegenomen. Maar waarom is dat eigenlijk precies? In dit artikel lees je meer over de volgende onderwerpen:

 

  • Wat is een thin client?

  • De voordelen van thin clients

  • Waarom is een thin client handig voor thuiswerken?

Wat is een thin client?

Heel veel mensen weten het antwoord niet op de vraag: wat is een thin client? Het is een kleine versie van een computer zonder harde schijf of grafische kaarten. Het ziet eruit als een klein kastje en kan alleen op een desktop of laptop gebruikt worden. Alle thin clients binnen een organisatie zijn met dezelfde server verbonden. Op die server draaien de programma’s die elke werknemer nodig heeft om zijn of haar dagelijkse taken goed uit te voeren. Ideaal dus om een thuiswerkplek mee in te richten. 

Wat zijn de voordelen van een thin client?

Een thin client brengt heel veel voordelen met zich mee. Voor systeembeheerders en IT-managers scheelt het heel veel tijd en kosten. De thin clients kunnen in een batch worden geüpdatet met de server. Als er op de server nieuwe programma’s worden geïnstalleerd kun je de thin clients makkelijk synchroniseren. Daarnaast zijn ze heel goed bestand tegen virussen en ze verbruiken minder energie. Zo heb je twee vliegen in één klap. Voor de werknemers is het ook fijn. Door de kleine maat van de thin clients heeft men alle ruimte op de bureaus. Een ander leuk voordeel is dat de aanschafkosten veel minder zijn dan van een desktop of laptop. 

Waarom handig voor thuiswerken? 

Een thin client is dus ook heel handig om een thuiswerkplek mee te installeren. De werknemer hoeft dus alleen maar de thin client thuis aan te sluiten op een desktop of laptop. Op de thin client staan namelijk alle programma’s die ook op de server staan. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Bovendien neemt een thin client ook niet veel ruimte in beslag. Dus ook aan de keukentafel of het kleine bureautje zit je goed met deze mini-computer. 

 

Het advies is wel om een thin client te kopen bij een goede computer onderdelen groothandel. Dan weet je zeker dat je tijdens deze crisis goed thuis kan werken.